ADIYAMAN / GERGER - Gerger Çok Programlı Anadolu Lisesi

Birimlerimiz

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı

ALANIN  TANIMI: Çocuk  Gelişimi ve Eğitimi alanı altında yer alan dalların

yeterliklerini kazandırmaya  yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.
ALANIN  AMACI: Çocuk  Gelişimi ve Eğitimi alanı altında yer alan mesleklerde,

sektörün ihtiyaçları,  bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan

mesleki yeterlikleri  kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

ALT ALAN  DALLARI

DAL PROGRAMLARI

·    Erken Çocukluk Eğitimi

·    Özel Eğitim

OKULUMUZDA AÇILAN DALLAR

Erken  Çocukluk Eğitimi Tanımı:  Erken çocukluk öğretmen yardımcısının sahip olduğu, çocuğun gelişim ilkelerine  uygun eğitim programını uygulamada öğretmene yardımcı olma yeterliklerini  kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim veren daldır.Amacı:  Çocuk gelişimi ve eğitimi alanında erken çocukluk öğretmen yardımcılığı  mesleğinin yeterliliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek  amaçlanmaktadır.

GİRİŞ KOŞULLARI

Öğrencilerin sağlık durumu, Çocuk Gelişimi  ve Eğitimi alanı altında yer alan mesleklerin gerektirdiği işleri yapmaya uygun  olmalıdır.

EĞİTİM-ÖĞRETİM FAALİYETLERİ

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı haftalık  ders çizelgesinde yer alan dersler ve bu derslerin altındaki modüllerin içeriğindeki  eğitim-öğretim uygulamaları yapılır.

ALAN ORTAK  DERSLERİ

·    Gelişim Alanları

·    Anne Ve Çocuk Sağlığı

·    Çocuk Beslenmesi

·    Müzik

·    Çocuk Ruh Sağlığı

·    Erken Çocukluk Ve Özel Eğitim İlkeleri Ve Kurumları

·    Mesleki Gelişim

DAL DERSLERİ

·    İşletmelerde Beceri Eğitimi

·    Özel Eğitim

·    Erken Çocuklukta Program

·    Erken Çocuklukta Öz Bakım

·    Animasyon

·    Oyuncak Yapımı

·    Çocukla İletişim

·    Drama

·    Oyun

Çocuk gelişimi bölümünde staj yapılacak kurumlar

Öğrencilerin puan sıralamalarına göre merkez okullardan köy okullarına doğru bir sıra içinde her sınıfa bir öğrenci gelecek şekilde dağıtıyoruz. Staj günleri pazartesi,salı,çarşamba ya da çarşamba perşembe,cuma günleridir. Okuldaki ders programına göre ayarlanıp 3 gün staja gidilir. Öğrencilerin sigortaları yapılmakla birlikte devamsızlık durumlarına göre ücret alırlar ve iki gün okulda ders görülür.

Gerger Merkez Anaokulu,

Fatih İlköğretim Okulu,

Gerger Ortaokulu

Döşnik İlköğretim Okullarında öğrencilerimiz staj görmektedir.